X
X

Ekipten tüyolar

23.08.2010 Pazartesi 12:00 (Güncellendi: 06.06.2020 - 00:54)

Ekranların en sevilen polisiye dizisi 'Arka Sokaklar' yeni sezonun startını bu akşam veriyor. Zeynep Beşerler'in de Melek rolüyle dahil olduğu güçlü kadro, İstanbul'un arka sokaklarında suçlu kovalamaya devam edecek, aksiyon ile kahkaha yine birbirine karışacak.

119.jpg

119.jpg

Dizinin oyuncuları yeni sezona dair pek çok ipucunu Hürriyet'e anlattılar.
117.jpg

117.jpg

KENDİMİZE GÜVENİYORUZ (BERK OKTAY)

Siz geçen sezon diziye dahil oldunuz. O dönemi değerlendirmenizi istesem neler söylersiniz?

Ama ne Çağla ne de ben böyle bir sıkıntı yaşadık. Ekip arkadaşlarımız bizi çok çabuk kabullendi. Geçen sürede Sinan karakterini iyice oturttuğuma inanıyorum.
116.jpg

116.jpg

Yeni sezondan beklentileriniz neler?

- 'Arka Sokaklar'ın giderek daha çok kişi tarafından izleneceğini düşünüyorum. Çünkü biz hayatın içinden hikayeleri sunuyoruz. Çok kaliteli rakiplerimiz var, saygı duyuyoruz. Belki biraz sert bir çıkış olabilir ama yine de söyleyeyim; biz kendimize onlardan daha fazla güveniyoruz.
115.jpg

115.jpg

ÜÇ KADIN OLMAMIZ ÇOK HOŞUMA GİTTİ (ÖZLEM ÇINAR )

Bu sezon Aylin karakterinde herhangi bir değişim söz konusu mu?

- ilk iki sezonda Aylin anons polisiydi. Sonra o da operasyonlara çıkmaya başladı. Bu sezon karakterimde değişiklik olacak mı inanın bilemiyorum. Ama artık hem seyirci hem de oyuncular için bir değişiklik olsun isterim.
114.jpg

114.jpg

Melek karakterinin diziye dahil olmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

- Gamze varken de 'Çok erkek seti' diyorduk. Üç kadın olmamız hoşuma gitti. Bu sayede kadın mevzuları daha fazla deşilir diye düşünüyorum.
113.jpg

113.jpg

GAMZE VE UĞUR'UN FANLARI BİZİ KABULLENDİ (ÇAĞLA KUBAT)

'Arka Sokaklar'a Melek'in katılması konusunda ne düşünüyorsunuz?

- Bence çok güzel oldu. Kadın polislerin arkadaşlıkları ve aralarındaki diyaloglar diziye renk katacaktır.

Başlarda Berk Oktay ve sizin, Gamze Özçelik-Uğur Pektaş çiftinin rollerini devralacağınız sanılmış, bu da epey tepki almıştı. Ne dersiniz, o zaman tepki gösterenler zaman içinde Elif'i kabullenebildiler mi?

- Evet, başlarda Gamze Özçelik ve Uğur Pektaş'ın fanları epey tepkiliydi. 'Geri getirin onları' diyenler çok oldu. Ama zamanla 'Çağla ve Berk kalsın ama onlar da diziye dönsün' demeye başladılar. Seyirci zamanla bizi kabullendi. Eskiden çocuklar 'Senin gibi sörfçü olmak istiyorum' derlerdi, şimdi ise 'Senin gibi polis olmak istiyorum' diyorlar.
112.jpg

112.jpg

Bir ara adınız Berk Oktay ile anıldı sizin...

- Set dışında da çok sık görüşüyoruz da ondan... Biz sabah birlikte setteyiz, mola verilince de o molayı dışarıda vakit geçirerek değerlendiriyoruz. Bunda yanlış olan bir şey yok.
111.jpg

111.jpg

BAKALIM MİNÜBÜSE NASIL SIĞACAĞIZ (İLKER İNANOĞLU)

Geçen sezon Berk Oktay ve Çağla Kubat diziye katılmıştı, şimdi de Zeynep Beşerler ekibe dahil oldu. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

- Berk ve Çağla, diziden ayrılan Gamze Özçelik ile Uğur Pektaş'ın yerine gelmişti. Bakalım Zeynep'le yola nasıl devam edeceğiz, minibüse nasıl sığacağız, göreceğiz.

Bu arada sette kadın sayısı giderek artıyor.

- Bence bütün erkekleri atsınlar, bir tek ben kalayım. (gülüyor)
110.jpg

110.jpg

'Arka Sokaklar'ın başarısını siz neye bağlıyorsunuz?

- Yapımcı şirket, yönetmen ve oyunculardan kaynaklanan bir başarı diye düşünüyorum. Makine tak diye oturuyor yerli yerine.

Oyunculuk konusunda kendinizi eleştirir misiniz?

- Hem de nasıl... Kendimi doğru düzgün izleyemem, çünkü hemen hatalarımı görürüm.
109.jpg

109.jpg

BANA 'O DELİ KADINI BOŞA' DİYORLAR(ÖZGÜR OZAN)

Özgür Bey, sizin oynadığınız Hüsnü karakteri diğerlerinden çok daha şenlikli ve komik... Memnun musunuz halinizden,canlandırdığınız karakterden?

- Evet, gayet memnunum. Geçen sezon bir bölümde vurulmuştum, o bölüm inanılmaz reyting aldı. Hüsnü'yle gülüp Hüsnü'yle ağlayan bir kitle var sanki. Bunların çoğu da bana 'Hüsnü Bey o kadını boşa. O kadın deli. Ne geldiyse senin başına o kadın yüzünden geldi' diyor. Hüsnü diğerlerinden daha esprili ve sevecen bir adam, belki o yüzden seyirciye daha sıcak geliyordur. Halkın bu kadar sahip çıkması da madur olmasından kaynaklanıyor sanırım.
108.jpg

108.jpg

Polislerden nasıl tepkiler alıyorsunuz?

- 'Olayları çok çabuk çözüyorsunuz' diyorlar. Ama bizim formatımız bu. Biz 'Böyle bir ekip olsaydı' dedirtmeye çalışıyoruz zaten... Superman de uçuyor ona bakarsanız... James Bond bir günde dünyayı kurtarıyor.
107.jpg

107.jpg

ÇOCUKLAR BİZİ KAHRAMAN OLARAK GÖRÜYOR (ŞEVKET ÇORUH)

Canlandırdığınız Mesut Komiser karakterinin hayatında bu sezon radikal bir değişiklik olacak mı?

- Hayır, benim karakterimde değişen pek bir şey yok. Zaten polisiye dizilerde genelde olaylar değişir, karakterler aynıdır. En büyük değişikik Zeynep Beşerler'in ekibinize katılması o halde...

- Mutlaka yeni gelen karakter, hikayeye yeni bir soluk getirecektir. Dışarıda nasıl tepkilerle karşılaşıyorsunuz?

- Dizideki karakterlerimizden dolayı özellikle çocuklar bizi kahraman olarak görüyor. Dizi çok uzun soluklu olduğu için o karakterleri gerçek sanmaya başlıyor, hatta kendileriyle özdeşleştiriyorlar.
106.jpg

106.jpg

Dizinin bu kadar uzun soluklu olmasını, bu kadar beğenilmesini neye bağlıyorsunuz?

- Her bölümün kendi hikayesi var. Bu büyük bir avantaj. Ayrıca bizim için de yaptığımız işi sıkıcılıktan kurtarıyor.

Sormadan geçemeyeceğim; sevgiliniz Pamela Spence ile evlendiğiniz iddia edildi. Aslı var mı bu haberlerin?

- Hayır, şimdilik öyle bir planımız da yok.
105.jpg

105.jpg

BU DİZİ 20 YIL DAHA SÜRER (ZAFER ERGİN)

Dizide ekibin 'Rıza Baba'sısınız; babacan, tatlı sert, pek hata kabul etmeyen, biraz da esprili bir adam... Rıza Baba ile gerçek karakteriniz arasında benzerlikler görüyor musunuz?

- Bunu objektif olarak benim değerlendirmem pek mümkün değil ama yakınlarım da Rıza Baba'nın karakterine yakın olduğumu söylerler.

Çoğu polis amirinin kıskanacağı bir ekibe sahipsiniz dizide...

- Biz olan polisi değil olması gereken polisi oynuyoruz aslında... Polis arkadaşlar için örnek alınması gereken durumlar var bizim dizide. Bu arada bazıları beni yolda gördüklerinde 'Ah sizin gibi bir amirimiz olsa' diyor. Ama bu bana değil, dizide gördükleri amire sevgi gösterisi, durumun farkındayım.
104.jpg

104.jpg

Bu kadar ilgiyle izlenmenizi neye bağlıyorsunuz?

- En önemli etkenler işlenen konuların güncelliği ve ekibin sıcaklığı bence... Gerçi bu dizi kim girerse girsin, kim çıkarsa çıksın devam eder. Çok genç bir izleyici kitlemiz olduğu için istenirse 20 yıl daha devam eder diye düşünüyorum. Ben bizden umutluyum.
103.jpg

103.jpg

POLİGONDA ATTIĞIMI VURURUM (ZEYNEP BEŞERLER)

Melek karakteriyle 'Arka Sokaklar' ekibine dahil oldunuz. Öncelikle Melek'ten biraz bahseder misiniz?

- Melek evlenip boşanmış, dört yaşında kızı olan bir kadın... Daha önce narkotik polisliği yapmış ve şimdi Rıza Baba'nın ekibinde...

Siz ekibe hemen uyum sağlamış görünüyorsunuz.

- Çünkü bu ekipteki birçok kişiyi önceden tanıyordum. Beni çok sıcak karşıladılar. Dolayısıyla ortama çabuk ısındım.
102.jpg

102.jpg

Aksiyon sever misiniz?

- Evet, severim.

Silahın (rol gereği tabii) elinize yakıştığını düşünüyor musunuz?

- Umut ediyorum diyelim... Bu arada ben zaten silahlara aşinayım. Bazen poligona gider atış yaparım, attığımı da vururum. Ama silahı görev dışında taşımaya ve sokakta silaha kesinlikle karşıyım.
101.jpg

101.jpg

Hüsnü koronavirüse yakalanmıştır