X
X

Azize dizisinde kim kimdir?

22.11.2019 Cuma 15:28 (Güncellendi: 04.02.2020 - 10:13)

Başrollerinde Buğra Gülsoy (Kartal), Hande Erçel (Azize), Mustafa Yıldıran (Balkan), Mustafa Avkıran (Barbaros), Duygu Sarışın (Asya), Selen Öztürk (Tuna), Tugay Mercan (Okan), Başak Daşman (Yıldız), Çetin Sarıkartal (İskender), Orhan Kılıç'ın (Adnan) olduğu Azize dizisinin oyuncularını tanıyalım!

KARTAL ALPAN Alpanların oğludur. Ailesinin güvende olması için çabalamaktadır. Babasının mafyatik ilişkilerine karşı isteksiz olduğu halde yeri geldiğinde bu işlerde babasının tahtını zorlayacak kadar yetenekli ve zeki bir veliahttır.

AZİZE GÜNAY Babasının intikamını almak için babasını öldüren mafya ailesi Alpanlar’ın içine sızar. Kartal Alpan’a aşık olunca amacına ulaşmak için kendisi ile de mücadele etmeye başlar.

BALKAN ALPAN Kartal’ın abisi, Azize’nin babasını vuran kişidir. Yıllar önce bu sebeple hapse girmiş, gençliğini hapiste geçirmiştir. Hapisten çıktığında Karakaya ailesinin de başına geçecektir.

BARBAROS KARAKAYA Uğruna, kızı Yıldız’ın hayatını bile hiçe saydığı koltuğu için yapmayacağı kötülük yoktur. Kötülüklerini yaparken Komiser Okan’ı da kullanacaktır.

ASYA GÜNDOĞAN Mafya ailelerinin içindeki tek kadın liderdir ve en gençleridir. Kartal’ın kendini anladığını düşündüğü nadir insanlardandır. Azize-Kartal aşkının engellerinden biridir.

TUNA ALPAN Kartal’ın halasıdır, ailedeki iç işler ondan sorulur.

OKAN Azize’nin Alpanlar tarafından öldürülen baş komiser babasının yardımcısıdır. Azize’ye sahip çıkmış, Azize büyüdükten sonra da ona âşık olmuştur.

YILDIZ ALPAN Barbaros Karakaya’nın kızıdır aynı zamanda Balkan’ın eşidir.

İSKENDER ALPAN Alpan ailesinin reisi, nam salmış bir mafya babasıdır. Yeraltı dünyasının en güçlüsü olmak istemektedir.

ADNAN BARDAR Bardar ailesinin başındadır. Tuna’nın eski gizli sevgilisidir.

YAMAN ÖZSOY Kartal’ın yakın koruması, bir yandan da en iyi dostudur. Ceyda’dan hoşlanmaktadır ama bu aşkını meydana çıkarmak istemez. Kartal’a ihanet sayar.

AYNUR ALPAN İskender’in ölen abisi Hasan’ın eşidir. Müştemilattaki işlerin ve mutfağın başındadır.

HASAN ALPAN Ölen abi Hasan’ın oğludur. İskender’in sağ koludur, ailenin silah gücünü yönetmektedir.

CEYDA ALPAN İskender’in en küçük çocuğudur. Yaman’a olan aşkı babasının ilişkilerini bozacaktır.

Gül Alpan Hasan’ın karısıdır. Kayınvalidesi Aynur’la birlikte mutfak işlerine bakar. Gelin kaynana hiç anlaşamazlar, aralarında tatlı bir itişme vardır.

KUZEY ALPAN Yıldız ve Balkan’ın oğlu İskender’in kendi soyadından tek erkek torunudur. Barbaros Karakaya’nın da veliahtıdır.

SELİN ALPAN Yıldız ve Balkan’ın kızıdır.