X
X

Evim Şahane'den büyük jest

01.06.2015 Pazartesi 14:45 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Türkan Şoray'ın film çektiği okul, Evim Şahane tarafından yenilendi

Kanal D’nin “Evim Şahane” programı, Türkan Şoray’ın da 45 sene önce öğretmen rolünde film çektiği okulu baştan aşağı yeniledi.

Kanal D’de hafta içi her gün saat 14.30’da ekrana gelen “Evim Şahane” programı, Türk sinemasının Sultan’ı Türkan Şoray’ın da, 1967 yılında çekilen “Bir Dağ Masalı” adlı filmde Murat Soydan’la birlikte başrolde oynadığı ve bir öğretmeni canlandırdığı “Gümüşdere İlköğretim Okulu”nu baştan aşağı yeniledi.
 

 
Milli Eğitim Bakanı’nın da katıldığı törene, Kanal D’nin ekran yüzleri akın etti “Evim Şahane” programı ekibinin, altı günde ve geceli gündüzlü çalışarak, tepeden tırnağa yenilediği, Sarıyer Kilyos Gümüşdere Köyü, Gümüşdere İlköğretim Okulu’nun teslim törenine; Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer,  Türk sinemasının iki dev ismi Türkan Şoray ve Murat Soydan, “Evim Şahane” programının mimarı Selim Yuhay, “Yalan Dünya” dizisi oyuncularından İrem Sak, Sarp Apak ve Ömür Arpacı, “Öyle Bir Geçer Zaman Ki” dizisi oyuncularından Aras Bulut İynemli ve Emir Berke Zincidi, “Akasya Durağı” dizisi oyuncularından Onur Şan, Pelin Sönmez ve Ayşegül Aslan, “Arka Sokaklar” dizisi oyuncularından Berk Oktay, “Doktorum” programı sunucularından Zahide Yetiş, “Mutfağım” programının sunusu Nursel Ergin, “Kazanmak İçin 1 Dakika” programının sunucusu Ertem Şener, “D Magazin” programının sunucusu Berrin Aktuğ ile okulun yenilenmesinde katkıda bulunan işadamı Ali Ağaoğlu da katıldı.

Türkan Şoray’ı duygulandıran sürpriz
Gümüşdere Köyü sakinlerinin sevgi gösterileriyle okula gelen Türkan Şoray, yenilenen okulu gezerken bir de sürprizle karşılaştı. Girdiği dersliklerden birinin sıralarında, 45 yıl önce “Bir Dağ Masalı” filminde öğrencilerini canlandıran köy sakinlerini gören Türkan Şoray, duygulu anlar yaşadı.

Onur Şan da Zeybek oynadı
Nursel Ergin ve Zahide Yetiş’in sunduğu törende; Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in konuşmasının ardından, okulun 7. Sınıf öğrencisi Sevsu Çuğ ile mezunlardan Hülya Kılınç, duygularını dile getiren birer konuşma yaptılar. Ardından da okul öğrencileri, 23 Nisan için hazırladıkları gösterilerini sundular. Okulun halk oyunları ekibinin hazırladığı Zeybek gösterisine, Akasya Durağı oyuncusu Onur Şan da eşlik etti ve ortaya renkli görüntüler çıktı.
 
“Evim Şahane” programının bu özel bölümü, çok özel görüntülerle birlikte, 23 Nisan Pazartesi günü ekrana gelecek

EVİM ŞAHANE VİDEOLARI