X
X

Semra Akbulut Rahmanalı'nın evinden püf noktaları

01.06.2015 Pazartesi 14:45 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

18 Mart Pazartesi günü yatak odasını yenilediğimiz Semra Akbulut Rahmanalı'nın evindeki çalışmamızdan, izleyicilerimize özel "Püf Noktaları"

Taş
Birbirinden farklı modelleriyle göz dolduran taş duvar kaplamaları dekorasyanda tekdüzelikten kurtulmaya ve mekanlara sıcaklık katmaya yardımcı olur.

Aydınlatma
Yatak odanızdaki genel aydınlatma doğal ve dinlendirici olmalı, makyaj masası veya yatak çevresinde ise abajur veya lambader kullanarak tüm aydınlatma ihtiyscını  karşılamanız mümkün.

Aksesuar
Yatak odanız için aksesuar alışverişine çıkmadan önce odanın dizaynının romantik mi geleneksel mi yoksa modern mi olacağına karar vermeniz büyük önem taşır.

Halı
Yatak odanız sade renklerden oluşuyorsa canlı tonlardaki bir halıyla mekanı renklendirebilir veya vurgulamak istediğiniz bir bölümü ön plana çıkarabilirsiniz.

Duvar kağıdı
Yatak odanıza farklılık katmak istiyorsanız tüm duvarlardan ziyade mekanda odak oluşturacak şekilde yatak başının geldiği duvarı kağıtla kaplamak en çok tercih edilen çözümlerdendir.

Ayna
Eski bir Çin öğretisi olan feng-shui’  ye göre dekorasyonda kullanacağınız aynanın büyüklüğü ve şekli enerjinizi etkiler. Örneğin yuvarlak ve oval aynalar huzurunuzu artırırken dikdörtgen aynaların çerçevesiz kullanılmaması gerekir.

EVİM ŞAHANE VİDEOLARI