X
X

Türk televizyon tarihinde bir ilk!

01.06.2015 Pazartesi 14:45 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Mimar Selim Yuhay, görme engelli çiftin mutfağını, gözleri kapalı olarak, sadece dokunarak dekore etti!

Kanal D’de hafta içi her gün saat 14.30’da ekrana gelen “Evim Şahane” programı Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdi. Görme engelli bir aileye konuk olan mimar Selim Yuhay, tıpkı ev sahipleri gibi gözleri görmeyerek bir mutfak tasarlayacak. Başarılı mimar, ev sahiplerini daha iyi anlayabilmek ve en kullanışlı mutfağı yapabilmek için gözlerini bantla kapatarak mutfağı tanımaya çalışacak.

 
Görme engelli çiftin 2 yaşındaki oğlu Utku’nun daha önce mutfakta kazalar geçirdiğini öğrenen Evim Şahane mimarı Selim Yuhay, burasını bir çocuk ve engelli çiftin yaşayabileceği uygun bir alan olarak tasarlayacak.
 
Selim Yuhay görmeyen insanları daha iyi anlayabilmek için gözlerini kapattığını söyledi ve deneyimlerini şu şekilde anlattı: “Darıcı çiftinin ve görme engelli insanların yaşadığı sorunları anlamak ve onların istediği gibi güvenilir bir eve sahip olmaları için bunu yapmak istedim. Ve ilk defa dekore etmeye geldiğim bir evi görmeden yapacağım ve görmeden bu evden ayrılacağım. Bunu yaparken de umarım kimseyi incitmiş olmam.”
 
Selim Yuhay, üç gün boyunca hiçbir şey görmeden dekore ettiği mutfağı, final günü de gözlerini açmayarak, tıpkı ev sahipleri gibi dokunarak tanımaya ve görmeye çalışacak.
 
“Evim Şahane” programının çok özel görüntülerle birlikte ekrana gelecek bu özel bölümünü kaçırmayın.

EVİM ŞAHANE VİDEOLARI