X
X

Gelinim Mutfakta - Muhallebi Güllaç Tarifi

08.05.2020 Cuma 14:03 (Güncellendi: 08.05.2020 - 14:03)

Gelinim Mutfakta programının 8 Mayıs 2020 Cuma günü yayınlanan 520. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Muhallebi Güllaç" tarifi!

MUHALLEBİLİ GÜLLAÇ / 45 Dk. hazırlık ve pişirme süresi.

12 adet güllaç yaprağı

5 su bardağı süt

1 su bardağı toz şeker

Puding için Malzemeler

1 paket damla sakızlı puding

750 ml. süt

Süslemek için Malzemeler

10 adet Çilek

Toz Antep Fıstığı

YAPILIŞI:

Sütü bir tencereye alın ve ısıtın.

İçerisine toz şekeri ekleyin ve eriyene kadar bir çırpma teli yardımıyla karıştırın.

Sütün birazını geniş bir cam fırın kabına aktarın.

Güllaçlarınızı dörde bölün.

Her bir yaprağı sütle ıslatıp, yuvarlak cam fırın kabınıza güllaç yaprağınızı yerleştirin ve üzerine birkaç kepçe süt ekleyin.

Tabanda toplam 6 adet güllaç yaprağı olacak, her bir yaprağı aynı şekilde hazırlayıp tabana dizin.

Sütünüzü tencereye alın, üzerine pudingi ekleyin ve koyulaşana kadar karıştırın.

Hazırladığınız pudingi güllaçlı katmanın üzerine dökün.

Ardından kalan 6 güllacı tabanı hazırladığınız gibi, muhallebinin üzerine hazırlayın.

Oda sıcaklığına getirdikten sonra buzdolabında soğutun.

Soğuttuğunuz güllacınızın üzerini çilek dilimleri ve toz Antep Fıstığıyla süsleyip, sütle servis edin.

GELİNİM MUTFAKTA VİDEOLARI