X
X

Kayıp Şehir'le geri dönüyor

04.09.2012 Salı 09:53 (Güncellendi: 08.11.2016 - 16:15)

Ahmet Mekin, Kayıp Şehir'le ekranlara dönüyor.

Türk Sineması’nın usta oyuncusu Ahmet Mekin, uzun bir aradan sonra ekrana "Kayıp Şehir" dizisi ile dönüyor.
En son 6 yıl önce bir projede yer alan Yeşilçam’ın usta aktörü, "Kayıp Şehir"de izleyicilerin karşısına İsmail Dede karakteri ile çıkacak. 5 torunu ve gelini ile İstanbul’a göç etmek zorunda kalan bir ailenin en büyük söz sahibi ferdini canlandıran Mekin, setin ilk günü hayli heyecanlı idi. İstiklal caddesinde yapılan çekimler sonrası usta oyuncu, çekilen sahneleri yönetmen Cevdet Mercan ile birlikte izledi.

 
Başrollerini; Gökçe Bahadır, Nik Xhelilaj, İlker Kaleli, Nazan Kesal, Uğur Polat, Cansu Tosun, Elifcan Ongurlar, Tugay Mercan, Taner Ölmez, Şebnem  Hassanisoughi, İhsan Berk Aydın ve Ahmet Mekin’in paylaştıkları  “Kayıp Şehir”, Kanal D’nin, yeni sezondaki en iddialı dizilerinden biri olacak.
 
"Kayıp Şehir" İstanbul’un arka sokaklarını gözler önüne seriyor
 
Öykü geliştirme ve proje tasarımı Tomris Giritlioğlu’na ait olan, yönetmenliğini Cevdet Mercan’ın üstlendiği, senaryosunu Yıldırım Türker, Murat Yurkulak, Seray Şahiner, Hakan Bıçakçı ve Leyla Olça’nın kaleme aldıkları, müziklerini de Demir Demirkan’ın yaptığı “Kayıp Şehir”;  İstanbul’un arka sokaklarında yaşanan, yoksulluğun sebep olduğu insanlık trajedilerini, kadınların, çingenelerin, travestilerin, hatta siyahların uğradığı ayrımcılığı, işçi ile emekçi sorunlarını ve sokak çocuklarının şiddet dolu dünyasını farklı bir dille gözler önüne seriyor.