X
X

Acıbadem Kurabiyesi tarifi

04.04.2013 Perşembe 10:55 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Çorum'un yöresel tatlarından Acıbadem Kurabiyesi tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
135 gr badem
3 adet yumurta akı
1 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı nişasta
3 damla limon suyu
 
Yapılışı:
135 gram badem robotta çekilip yarısı tencereye alınır. Tencere ocağın küçük gözüne koyulur. Bademlerin üzerine 3 adet yumurtanın akı ve 1 su bardağı şeker eklenir. Kısık ateşte yaklaşık 13 dakika, şeker eriyene kadar devamlı karıştırılır. Kalan bademler de eklenip yaklaşık 6-7 dakika daha karıştırılır. Kurabiye harcı ocaktan alınır ve pişirmeyi durdurmak için tencerenin tabanı suya tutulur. Kurabiye harcının üzerine 3 damla limon suyu sıkılır ve 1 tatlı kaşığı nişaşta eklenip karıştırılır. Hazırlanan harç, yağlı kağıt serilmiş tepsiye 1’er tatlı kaşığı kadar dökülerek yerleştirilir. Üzerlerine 1’er tane badem koyulur. Kurabiyeler önceden 140 derecede ısıtılmış fırında pişirilir.
 
Acıdabem Kurabiyesi servise hazırdır.
 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI