X
X

Fasulye Diblesi tarifi

25.04.2013 Perşembe 10:30 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Ordu'nun yöresel tatlarından Fasulye Diblesi tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 kilo taze fasulye
1 kase pirinç
2 adet soğan
2 adet domates
½ bağ dere otu
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 tatlı kaşığı şeker
½ limon
 
Yapılışı:
1 kilo fasulye ve 2 adet soğan doğranır. Soğanlar önce az su ile haşlanır. 2 adet domatesin kabukları soyulur ve doğranır. Yarım bağ dere otu da incecik kıyılır. Haşlanan soğanlar domateslerle buluşturulup karıştırılır. Sıcak suda bekletilen 1 kase pirinç süzülür. Doğranan fasulyeler soğan ve domatesle karıştırılıp kavurulur. Kavurulan malzemeler tencerenin kenarlarına alınır ve pirinç ortasına dökülür. Pirinç üzeri kavrulan fasulye diğer malzemelerle kapatılıp üzerine limon sıkılarak pişirilir. Pişen yemeğimiizn üzerine karabiber serpilir ve servis tabağına alınıp kenarları ve üzeri dere otuyla süslenir.
 
Fasulye diblesi sunuma hazırdır.
 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI