X
X

Lor Tatlısı tarifi

27.03.2013 Çarşamba 13:36 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Balıkesir'in yöresel tatlarından Lor Tatlısı tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
250 gr tuzsuz lor
250 gr kaymak
125 gr tereyağı
2 adet yumurta
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
Şerbeti için;
3 ½ bardak şeker
3 ½ bardak su
 
Yapılışı:
Hamuru için;
2 yumurta kırılır, 250 gr tuzsuz lor peyniri, 125 gr tereyağı ve 1 paket vanilya aldığı kadar unla birlikte toparlanana kadar yoğrulur. Şerbeti için; 3 buçuk bardak şeker, 3 buçuk bardak su ile kaynatılır. Fırın tepsisi yağlanır. Hamurlar ceviz büyüklüğünde yuvarlanıp yağlanmış tepsiye dizilir. Önceden ortalama 180 derecede ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirilir. Pişen hamurların üzerine ılık şerbet dökülür. Yumuşayan hamurlar ikiye kesilir ve aralarına kaymak yerleştirilir.
 
Lor Tatlısı servise hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI