X
X

Nohutlu Kocakulak Mantısı tarifi

27.03.2013 Çarşamba 13:34 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Balıkesir'in yöresel tatlarından Nohutlu Kocakulak Mantısı tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 kase nohut
2 adet yumurta
1 çay kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı tereyağı
Pul biber
Aldığı kadar un
 
Yapılışı:
Unun üzerine 2 yumurta kırılıp 1 çay kaşığı tuz atılır. Azar azar su dökülerek mantı hamuru yoğrulur. Yoğrulan hamur dinlenmeye bırakılır. Mantının iç harcı için; 1 kase haşlanmış nohuta, 1 çay kaşığı karabiber ve  1 çay kaşığı tuz atılır. Nohutlar ezilir. Dinlenen mantı hamuru 2 bezeye ayrılır. Her beze açılıp 2 parmak genişliğinde karelere kesilir. Hamurlar; nohutlu iç yerleştirilip üçgen şeklinde kapatılır. Mantıları haşlamak için; suyun içine 1 tatlı kaşığı tuz ve biraz sıvı yağ dökülür. Mantılar kaynar suda haşlanır ve süzülür. Süzülen mantıların üzerine 2 yemek kaşığı tereyağında kızdırlan pul biber gezdirilir.
 
Nohutlu Kocakulak Mantısı servise hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI