X
X

Paçanga Böreği tarifi

15.05.2012 Salı 11:02 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Kayseri'nin yöresel tatlarından Paçanga Böreği'nin tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
16 dilim pastırma
16 dilim kaşar peyniri
4 adet sivri biber
2 adet domates
3 yumurta1 kase galeta unu
 
Hamuru için:
500 gr un
½ çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
 
Yapılışı:
Yoğurma kabına yarım kilo un, 1 tatlı kaşığı tuz ve yarım çay bardağı zeytinyağı konur. Azar azar su dökülerek yoğrulur. Domateslerin çekirdekleri çıkartılıp şeritler halinde doğranır. Biberler de boyuna kesilerek çekirdeklerinden ayrılır.Hamur 2 bezeye ayrılır. İlk beze tepsi büyüklüğünde incecik açılır. 8 eşit parçaya kesilir. Yufkanın üzerine 1 dilim pastırma, 1 dilim kaşar, biber ve domates yerleştilip sarılır. İkinci beze açılıp kesilir ve yufkalar aynı şekilde sarılır.Her yufkanın üzerine önce bir dilim pastırma, kaşar peyniri, biber ve domates yerleştirip kenarlarını içe doğru katlıyor ve pastırmanın genişliğinde iri iri sarıyoruz.3 adet yumurta akı ile birlikte çırpılır. Börekler önce yumurtaya sonra da galeta ununa bulanır. 180 derecedeki fırında kızarana kadar pişirilir.Paçanga Böreği servise hazırdır.
 

  
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN
 

MUTFAĞIM VİDEOLARI