X
X

Yahni tarifi

11.04.2013 Perşembe 10:22 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Mardin'in yöresel tatlarından Yahni tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
400 gram kuzu ciğeri
2 çay bardağı ince bulgur
1 çay bardağı bulgur
1 su bardağı nohut
1 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı sumak suyu
1 tatlı kaşığı reyhan
 
Yapılışı:
İnce ve normal bulgur karıştırılıp ıslatılır ve tuzlanır. 400 gram kuşbaşı kuzu ciğeri tavada kavurulur. Kavurulan ciğere kıyılan bir soğan eklenir. Islatılıp tuzlanan bulgur istenen kıvama gelene kadar yoğurulur ve köfteler yuvarlanır. Kavurulmaya devam edilen ciğere 1 yemek kaşığı salça eklenip üzerine kaynar su dökülür. Haşlanmış nohutta pişen ciğer ve soğana katılır. Fokurdamaya başlayan yemeğin üzerine biraz tuz serpilir ve yuvarlanan yarmadan köfteler eklenip pişirilmeye devam edilir. 1 tatlı kaşığı sumak suyu eklenip karıştırılır. Pişen yemek reyhan serpilerek sunulur.
 
Yahni sunuma hazırdır.
 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI