X
X

Anneler Günü Özel Tarifler

09.05.2014 Cuma 13:34 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Seçtiğimiz muhteşem yemekleri yaparak, annenize "Anneler Günü" sürprizi yapabilirsiniz!..

107.jpg

107.jpg

Adana'nın yöresel tatlarından D Börek tarifi: Malzemeler:Hamur İçİn:Yarım kg un,1 kase yoğurt,Tuzİç harcı İçİn:2 bağ ıspanak,1 soğan,1 su bardağı zeytinyağı,1 tatlı kaşığı biber salçası,2 yemek kaşığı tahin Yapılışı:Hamur içim malzemeler karıştırılıp dinlendirilir. İç harcı için ıspanak yıkanıp ayıklandıktan sonra kaynar su ile ıslatılır. 1-2 dakika bekletilip süzülür ve soğuduktan sonra sıkılarak suyu atılır. Zeytinyağı ile soğan kavrulur. Ispanaklar ve salça eklenir kavrulur. Soğuduktan sonra tahin eklenip karıştırılır. Hamurdan cevizden biraz büyük bezeler alınıp servis tabağı büyüklüğünde açılır. İç harçtan konulup D şeklinde kapatılır. Tabakla kesilip parmakla sıkıştırılır. Tavada kızartılır.
106.jpg

106.jpg

Adıyaman'ın yöresel tatlarından Buhara Pilavı: Malzemeler:1 kase arpacık soğan,1 kase haşlanmış nohut,3-4 havuç,Yarım kg kuzu kuşbaşı et,3 su bardağı pirinç,6 su bardağı su,2 yemek kaşığı tereyağı,Tuz Yapılışı:Havuçların dış yüzeyleri temizlenip küçük küp şeklinde doğranır. Yağ eritilip arpacık soğanlar şeffaflaşana kadar sotelenir. Küp doğranmış havuç ve haşlanmış nohut eklenip birlikte kavrulur. Diğer tarafta başka bir tencerede kuşbaşı et suyunu bırakıp çekene kadar kavrulur ve pişirilir. Pişen etler soğan, nohut ve havucun bulunduğu tencereye eklenip iyice karıştırılır. Karışımın üzerine pirinç ve su eklenir. Pişmeye yakın tuz eklenir. Pilav dinlendirildikten sonra ters çevirilerek servis tabağına alınır.
105.jpg

105.jpg

Bol vitaminli ve besleyici özelliği olan Batırık: Malzemeler:2.5 su bardağı esmer bulgur,2 su bardağı tuzsuz yer fıstığı,Yarım su bardağı susam,1 çay bardağı tahin,1 soğan,1 demet maydanoz,1 demet nane,2 yeşil biber,3-4 taze soğan,3-4 taze sarımsak,3 domates,2 salatalık,2-3 yaprak marul,2 yemek kaşığı domates salçası,1 yemek kaşığı biber salçası,1 tatlı kaşığı acı biber salçası,1 limon,1 çay bardağı zeytinyağı,2 yemek kaşığı nar ekşisi Yapılışı:Bulgur soğuk suyla ıslanır. Bir tavada yer fıstığı kavrulur. Başka bir tavada susam kavrulur. Fıstık ve susam rondoda çekilir. Tahin de kavrulup soğumaya bırakılır. Rondodan çekilmiş soğan ve salçalar ve minik doğranmış 2 domates bulgura eklenir. Yoğurulan karışıma tahin, susam ve fıstık eklenir. Kıyılmış maydanoz, nane, ince doğranmış biber, domates, taze sarımsak, marul, salatalık, limon suyu, zeytinyağı ve nar ekşisi eklenip karıştırılır. Mercimekli köfte gibi sıkılarak servis tabağına alınır.
104.jpg

104.jpg

İzmir'in yöresel tatlarından Elbasan Tava: MALZEMELER:2 kg kuzu eti,4 yemek kaşığı tereyağı,10 yumurta,4 yemek kaşığı un,4 su bardağı yoğurt,1 paket kabartma tozu,2 çay kaşığı tuz Üzeri İçin:2 yemek kaşığı tereyağı,2 çay kaşığı pulbiber YAPILIŞI:Kuzu eti bol su ile tencereye alınıp haşlanır. Tereyağı bir tencereye alınıp eritildikten sonra suyu süzülen etler tereyağında kavrulur. Etler ısıya dayanıklı fırın kabına yayılır. Derin bir kaba alınan yumurtalar mikserle çırpılarak köpürtülür. Üzerine un, yoğurt, kabartma tozu, tuz ve etin haşlama suyundan 1 su bardağı kadar eklenip tüm malzeme özleşene kadar çırpılır. Karışım fırın kabındaki etin üzerine yayılır. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir. Üzeri için küçük bir tavada tereyağı eritilip pulbiber yakıldıktan sonra yemeğin üzerine gezdirilir.
103.jpg

103.jpg

Bolu'nun yöresel tatlarından Bolu Beyi Tatlısı: MALZEMELER: Hamuru İçİn:2 su bardağı un,1.5 su bardağı su,50 gram margarin,4 yumurtaKreması İçİn:3 su bardağı süt,1 su bardağı şeker,1 bardak un,1 paket vanilya YAPILIŞI:Bolu beyi tatlısı için bir tencereye su alınıp kaynatılır. Margarin eklenip eritildikten sonra un eklenir ve pişirilir. Hamur soğumaya alınır soğuk hamura yumurtalar teker teker eklenir. Mikserle karıştırılan karışım krema torbasına alınıp şekil verilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir. Krema için tüm malzeme bir tencereye alınıp karıştırılarak pişirilir. Soğuyan tatlı hamurlarının arasına krema yayılır. Saray helvası ile üzerine çikolata sosu sıkılır.
102.jpg

102.jpg

Erzincan'ın yöresel tatlarından Kemah Köftesi, Mutfağım programında... MALZEMELER:1 kg kıyma,1.5 bayat ekmek,2 yumurta,3-4 soğan,Tuz, karabiber,Yarım demet maydanoz,Un,Sıvıyağ YAPILIŞI:Köfte için kıyma, yumurta, ıslanmış ekmek içi, rendelenmiş soğan, baharatlar ve ince kıyılmış maydanoz derin bir kaba alınıp iyice yoğurulur. Köfte harcından parçalar alınıp parmak şeklinde yuvarlanır. Una bulanıp bol yağda kızartılır.
101.jpg

101.jpg

Erzincan'ın yöresel tatlarından Kuru Kabak Sarması: MALZEMELER:200 gram kuru kabak,2 yemek kaşığı salça;İç harcı İçİn:Yarım kg kıyma,1 su bardağı ince bulgur,1 su bardağı pirinç,1 soğan,1 kase kuru domates,İsot, nane, kekik, sumak pulbiber, kimyon, tuz,4-5 yemek kaşığı sıvıyağ;Üzerİ İçİn:2 yemek kaşığı tereyağı,Pulbiber;Servİs İçİn:Sarmısaklı yoğurt YAPILIŞI:Kuru kabaklar bir gece önceden ıslatılır. Kabaklar süzülmeye alınır. İç harç için kıyma, ince bulgur, ince doğranmış soğan, pirinç, doğranmış domates, sıvıyağ ve baharatlar karıştırılıp yoğurulur. Kabaklar 5-6 cm enliliğinde kesilip iç harç ile doldurulup sarılır. Tencereye dizilen sarmaların üzerine sıcak su ile açılmış salça gezdirilir. Pişirilip servis tabağına alınan sarmalar sarmısaklı yoğurt ve tereyağında yakılmış pulbiber gezdirilir.