X
X

Aşmalı Yahni tarifi

01.10.2012 Pazartesi 10:45 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Erzurum'un yöresel tatlarından Aşmalı Yahni tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
500 gr. kuşbaşı dana eti
1 büyük kase aşma (ekşi kuru kayısı)
1 büyük kase arpacık soğan
1 çay bardağı nohut
4 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tane keşme şeker

 
Yapılışı:
500 gr. kuşbaşı dana eti düdüklü tencerede haşlanır.Aşmalar sıcak suda bekletilir. Tencerede 4 yemek kaşığı tereyağı eritilir. 1 büyük kase arpacık soğan tereyağında kavrulur. Üzerine 1 yemek kaşığı domates salçası eklenip kokusu çıkana kadar kavrulur, 1 silme tatlı kaşıüı pulbiber serpilir. Haşlanmış etler de soğanların üzerine eklenir, etin suyundan 1 bardak dökülür. Haşlanmış etler de soğanların üzerine eklenir, etin suyundan 1 bardak dökülür. Aşmaların suyu süzülüp yemeğe eklenir ve tüm malzemeler karıştırılıp harmanlanır. 1 çay bardağı önceden haşlanmış nohut ilave edilir. Arzuya göre tuz eklenip üzerine biraz da sıcak su dökülerek pişirilir.