X
X

Baklava Yufkasında Pide tarifi

20.11.2012 Salı 09:53 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Bursa'nın yöresel tatlarından Baklava Yufkasında Pide tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:

300 gr. taze kaşar
9 adet baklava yufkası
Sıvı yağlı su karışımı
 
Harcı için;
200 gr. kıyma
3 adet yumurta
2 adet sivri biber
1 adet domates
1 adet soğan
½ çay bardağı sıvı yağ 
 
Yapılışı:
Baklava yufkalarının aralarına sıvı yağ ve su karışımı sürülür. Bir kaba taze kaşar rendelenir ve yufkalar  kat kat yağlanır. 3 kat yufka yağlandıktan sonra üzerine kaşarları yayılır. Yufka karşılıklı kenarlarından katlanarak kapatılır. Uçlarından kürdanla birleştirilen yufka  pide şekline getirilir. Tepsiye yağlı kağıt serilir. Pideler fırına verilir.
 
Pidenin harcı için soğanlar kıyma, biber ve domatesle kavrulur. Tuzun ardından bir miktar da karabiber eklenir. Baklava yufkasında pidenin harcı derin bir kaseye dökülür.
 
Fırından alınan pideler  tam göbeklerinden kesilir ve çatal yardımıyla aralanır. Pidelerin içine harcı yayılır ve kaşarı serpilir. Son olarak üzerine  yumurta kırılarak yeniden fırına verilir ve sıcak sıcak servis edilir.
 

MUTFAĞIM VİDEOLARI