X
X

Ballı Börek tarifi

09.01.2013 Çarşamba 10:19 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Kahramanmaraş'ın yöresel tatlarından Ballı Börek tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 adet yumurta
½ çay bardağı süt
½ çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı ceviz
3 yemek kaşığı tereyağı
500 gr un
Nişasta
 
Şerbeti için:
2 bardak şeker
2 bardak su
1 tatlı kaşığı limon suyu

 
Yapılışı:
Şerbeti için; 2 bardak şeker 2 bardak suyla kaynatılır, ocaktan alınmadan önce 1 tatlı kaşığı limon suyu eklenir. Yarım kilo unun üzerine 1 yumurta kırılır, yarım çay bardağı sıvıyağ ve süt dökülüp yoğrulur ve dinlenmeye bırakılır. 2 su bardağı ceviz çekilir. Dinlenen hamur 3 bezeye ayrılır. İlj beze nişta ve un karışı ile incecik açılır, unlanmış oklavaya sarılıp büzülür ve dikkatlice tekrar açılır.  Hamurun üzerine eşit aralıklarla ceviz iç yerleştirilir. Hamurun boşta kalan kenarları içe katlanıp cevizli kısımları burulur. Burgu yerlerinden kesilen hamurlar tepsiye alınır. 3 yemek kaşığı tereyağı bi,raz sıvıyağ ile birlikte ertilir ve hamurların üzerine dökülür. Ballı börek 200 derecede ısıtılmış fırında pişirilir. Çıkınca üzerine soğuk şerbeti dökülür.
 
Ballı Börek servise hazırdır.