X
X

Bamya Dolması tarifi

24.12.2012 Pazartesi 10:47 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Adana'nın yöresel tatlarından Bamya Dolması tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 kg iri bamya
100 gr yağlı kuzu kıyma
1 adet kuru soğan
1 tutam maydanoz
1 tutam kimyon
1 tutam karabiber
1 tutam pul biber

 
Sosu için;
2 adet yeşil biber
1 adet domates
3 diş sarımsak
½ limon
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pul biber
 
Yapılışı:
1 kilo iri bamyanın içi dikkatlice çıkartılır. Baş kısımları kapak olarak kullanılmak üzere ayrılır.
100 gram kıymanın üzerine 1 adet kuru soğan rendelenir. 1’er tutam ince kıyılmış maydanoz, kimyon, karabiber ve pul biber ile harmanlanır. Bamyaların içi kıymalı içle doldurulup kapakları kapatılır ve tencereye dizilir. Sosu için; 2 adet yeşil biber küçük küçük doğranır. 1 adet domates rendelenir. 3 diş sarımsak küçük küçük kıyılır. Biberler, sarımsaklar ve rende domates birleştirilir ve üzerine 1 tatlı kaşığı domates salçası, 3 yemek kaşığı zeytinyağı, 1’er çay kaşığı karabiber, kimyon, tuz ve pul biber eklenip karıştırılır üzerine yarım limonun suyu sıkılır. Domates sosunun üzerine biraz su eklenir ve kıvamı açılır. Bamya dolmalarının üzerine dökülür ve yemek pişmeye bırakılır.
 

MUTFAĞIM VİDEOLARI