X
X

Barbunyalı Yaprak Sarma tarifi

22.01.2013 Salı 12:02 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Tokat'ın yöresel tatlarından Barbunyalı Yaprak Sarma tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
İç malzemesi:
1 kilo asma yaprağı
300 gram kemikli et
500 gram barbunya
500 gram buğday
100 gram pastırma
½ bağ yeşil soğan
½ bağ maydanoz
½ bağ dereotu
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı reyhan
2 çay kaşığı kimyon
 
İç sos:
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı pul biber
 
Dış sos:
2 adet soğan
2 yemek kaşığı salça
1 çay bardağı sıvı yağ
 
Yapılışı:
Barbunya ve buğday yıkanarak süzülür ve nemi çekmesi için bekletilir. Bu sırada yemeğin yeşillikleri ince ince kıyılır. Buğday ve barbunya ya birer yemek kaşığı biber ve domates salçası ile 2 yemek kaşığı reyhan, 2 çay kaşığı kimyon eklenerek karıştırılır. Son olarak karışıma doğranan yeşillikler de eklenir ve iyice malzemeler harmanlanır. Harmanlanan malzemenin içine zeytinyağında yakılan pul biberli sos dökülür. Asma yapraklarıyla iç malzeme tek tek sarılarak dolmalar hazırlanır. Dolmaların pişeceği tencerenin dibine 300 gram kemikli et yerleştirilir, üzerlerine sarılan dolmalar düzgünce dizilir. Yaprak sarmalarının da üzerine 100 gram kadar dilimlenmiş pastırma serilir. 1 çay bardağı sıvı yağda 2 yemek kaşığı salça ile doğranmış 2 soğan kavrularak hazırlanan sos yemeğin üzerine dökülür. Tencereye su eklenerek ocağa verilir.
 
Barbunyalı yaprak sarma sunuma hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN