X
X

Besmeç tarifi

16.10.2012 Salı 10:57 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Kırşehir'in yöresel tatlarından Besmeç tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
300 gr. orta yağlı dana kıyma
2 adet kuru soğan
1 su bardağı ince bulgur
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı köfte baharı
1 tutam maydanoz

 
Yapılışı:
2 adet kurusoğan küçük küçük doğranıp tepsiye alınır. 1 su bardağı ince bulgur, 300 gr. dana kıyma ve 1 yumurta eklenir. 1 tatlı kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı karabiber ve 1 çay kaşığı köfte baharı eklenip malzemeler çiğköfte gibi iyice yoğrulur. Özleşen köfteye 1 tutam kıyılış maydanoz eklenir ve biraz daha yoğrulur. Kıymadan küçük bezeler alınır ve yassılaştırılıp yuvarlak köfteler hazırlanır. Tavaya biraz sıvıyağ gezdirilir ve köftelerin iki yüzü eşit şekilde kızartılıp tabağa alınır.
 
Besmeç servise hazırıdr.