Malzemeler:
5 adet yumurta
2 kg. un
1 lt. sıvı yağ
1½ su bardağı yoğurt
1½ su bardağı süt
1½ su bardağı sıvıyağ
1½ tatlı kaşığı kabartma tozu
Nişasta
Şekerli ceviz içi
Fıstık içi
Üstü için:
Sıvı yağ
Şerbeti için:
1kg. şeker
1lt. su
4 damla limon suyu
Yapılışı:
Hamurun harcı süt ve unla yoğrulur. Bülbül yuvası hamurunu uzun uzun ve ağır yoğurmak önemlidir. Yoğrulan hamur kurumaması için kapatılır. Küçük bezeler koparılıp nişastaylatek tek açılır. Yufkaların on beş tanesi arası nişastalanarak üst üste dizilir, on beşi tek bir yufka olacak şekilde yeniden açılır. Arada unlanarak açılan yufka arkası görünecek kadar inceltilir. Dörde bölünen yufkalara şekerli ceviz içi dökülür. Oklavaya sarılan yufka oklavanın ortasına doğru büzülüp oklavadan alınır ve kıvırılarak şeklini alır. Dibi yağlanan tepsiye dizilen tatlıya kızgın yağı gezdirilir ve fırına verilir.
Bir kilo şeker bir litre suyla ocakta şerbetleştirilir. Şerbetin bitiminde 4 damla limon suyu verilir. Bülbül yuvası şerbetiyle servis edilir.