X
X

Çarşaf Böreği

18.04.2014 Cuma 12:03 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Erzincan'ın yöresel tatlarından Çarşaf Böreği, Mutfağım programında...

MALZEMELER:
Hamur için:
1.5 kg un
Tuz
Aldığı kadar ılık su

İç harcı için:
Yarım kg kıyma
2 soğan
1 demet maydanoz
Karabiber, pulbiber


Üzeri için:
1 yumurta
Yarım kase yoğurt
2 çorba kaşığı sıvıyağ

 
MALZEMELER:
Hamur için:
1.5 kg un
Tuz
Aldığı kadar ılık su

İç harcı için:
Yarım kg kıyma
2 soğan
1 demet maydanoz
Karabiber, pulbiber


Üzeri için:
1 yumurta
Yarım kase yoğurt
2 çorba kaşığı sıvıyağ

 
YAPILIŞI:
İç harcı için soğanlar yemeklik doğranıp kıymayla birlikte tencereye alınıp kavrulur. Kavrulan kıymaya baharatlar ve kıyılmış maydanoz eklenip ocaktan alınıp soğumaya bırakılır. Hamur için tüm malzeme yoğurulup kulak memesinden biraz daha sert bir hamur elde edilir. Hamur 4 bezeye ayrılır. Bezeler yağlanmış masa üzerine alınıp elle bastırılarak büyütülür. Üzerleri örtülüp yarım saat dinlendirilir. Hamurlar temiz çarşaf üzerine alınıp eller yağa batırılarak açılır. Açılan hamurların içine iç harç yayılır. İlk hamur rulo şeklinde sarılıp yağlanmış fırın tepsisinin ortasına yerleştirilir. Diğer hamurlar da açılıp ç harç yayılıp rulo şeklinde sarılır. Tepsideki hamurun etrafına yerleştirilir. Yumurta, yoğurt ve sıvıyağ çırpılıp hamurun üzerine sürülür. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirilir.