CANLI YAYIN
Malzemeler:
7 çay bardağı köftelik esmer bulgur
2 yemek kaşığı yoğurt
300-400 gram çiğköftelik et
1 kase isot
Yarım kase zeytinyağı
1 demet maydanoz
1 kase doğranmış soğan
3-4 yemek kaşığı biber salçası
Köfte baharatı
6-7 domates
Yapılışı:
İsot ve zeytinyağı karıştırılıp kenara alınır. Bulgur, soğan, salça ve et yoğurma kabına alınıp eşit miktarda dağılacak şekilde yoğurulur. Domateslerin kabukları soyulup minik minik doğrandıktan sonra karışıma eklenir ve iyice yoğurulur. Yoğurt eklenip tekrar yoğurulur. Köfte kıvama gelince isot-zeytinyağı karışımı ve köfte baharatı eklenip yoğurulur. Son olarak kıyılmış maydanoz eklenir ve şekillendirilir.