X
X

Cimcik tarifi

17.09.2012 Pazartesi 13:17 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Kütahya'nın yöresel tatlarından Cimcik'in tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 yumurta
3 su bardağı un 
1 bardak su
3 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı pulbiber
Sarımsaklı Yoğurt

Yapılışı:
Yoğurma kabına 1 bardak su dökülür. Üzerine 1 yumurta kırılıp 1 tutam tuz serpilir. 3 su bardağı unla birlikte kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğrulur. Hamur 5 eşit bezeye ayrılır. Her beze unlanarak ince ince açılır. Oklavayla karşılıklı kenarları ortada bulşacak şekilde sarılır. Katlanıp üst üste konulur ve dikdiörtgen parçalara kesilir. Oklavaya takılarak fazla unu silkelenir.mantı hamuru gibi kesilir.

Her kare parça fiyonk şeklinde sıkıştırılır. Biraz tuz ve sıvıyağ konulan kaynar suda makarna gibi haşlanıp süzülür. 3 yemek kaşığı tereyağı eritilip 1 çay kaşığı pulbiber eklenir.  Yemeğin üzerine gezdirilip karıştırılır. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür. Kalan yağ gezdirilir. Cimcik Servise hazırdır.