X
X

Dağ Erikli Kuru Bamya tarifi

14.02.2012 Tuesday 11:41 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Uşak'ın yöresel tatlarından Dağ Erikli Kuru Bamya'nın tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
3 Dizi kuru bamya
½ kg dana bonfile
6 Adet küçük boy kuru soğan
1,5 Yemek kaşığı domates salçası
3 Adet dağ eriği
½ limon suyu
Limon tuzu
 
Yapılışı:
3 Dizi kuru bamyayı limon tuzu ile küçük bir tencerede 15 dakika haşlayın.Küçük küçük doğranmış yarım kilo dana bonfileyi yıkayıp geniş bir tencerede kavurun. 6 Adet küçük boy kuru soğanın kabuklarını soyup, bıçakla ortasından enine bir çizik attıktan sonra, suyunu çeken etlerin üzerine ekleyip kavurun. 1,5 yemek kaşığı domates salçasını da ekleyip kısa bir süre kavurduktan sonra üzerine su ekleyip kaynayana kadar pişirin. Yemek kaynayınca üzerine 3 adet dağ eriğini ekleyip, yarım limon suyunu ilave edin.Diğer tarafta haşladığınız bamyaları ipinden ayırıp, soğuk suyun altına tutun. Yemeğinizin tuzunu da ekleyip bamyaları ilave edin. 15 dakika kapağı kapalı şekilde pişirip servis yapın.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN