X
X

Dolaz tarifi

17.02.2012 Cuma 11:01 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Nevşehir'in yöresel tatlarından Dolaz'ın tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı un
1 çay bardağı pekmez
1 avuç ceviz
250 gr tereyağı
 
Yapılışı: 

Derince bir kaba 3 yumurta,beyazı ile birlikte eklenir  ve iyice çırpılır. Üzerine şeker ve süt de eklenir  ve çırpmaya devam edilir. 1 su bardağı un da eklenir  ve pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar karıştırılır.Tereyağı tencereye alınır  ve eritilir. Eriyen yağın üzerine sıvı karışım dökülür  ve devamlı karıştırılır. Katılaşıp toparlanınca içine ceviz kırıkları eklenir  ve ocaktan alınır. Kaşığın içi ile şekil verilerek servis tabağına dizilir  ve üzerine pekmez gezdirilir.Dolaz servise hazırdır.