X
X

Dut Çullaması tarifi

12.10.2012 Cuma 09:39 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Erzurum'un yöresel tatlarından Dut Çullaması tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
500 gr. dut kurusu
5 adet yumurta
½ çay bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tarçın
3-4 adet karanfil

 
Yapılışı:
500 gr. dut kurusu suyun içinde yaklaşık yarım saat bekletilip süzülür ve bir kaç kez yıkanır.
Dutlar derin bir kabın içine konulur. Üzerlerine 5 tane yumurta kırılır, yarım çay bardağı toz şeker ve 1 çay kaşığı karanfil eklenip kaşıkla karıştırılır. Büyükçe bir tavada 2 büyük yemek kaşığı tereyağı eritilir. Yumurtayla birlikte karıştırılan dutlar tavaya dökülür, 3-4 tane karanfil atılılp omlet gibi pişirilir. Tavanın üzeri tepsiyle kapatılıp ters çevrilir Altı pişen çullamanın diğer yüzü kızartılır. Pişen çullama üçgen dilimlere ayrılır.
 
Dut Çullaması servise hazırdır.
 

MUTFAĞIM VİDEOLARI