X
X

Elma Dolması tarifi

17.02.2012 Friday 11:00 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Nevşehir'in yöresel tatlarından Elma Dolması'nın tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
14 adet elma
400 gr  yağsız dana kıyma
2 su bardağı pirinç
1 çay bardağı üzüm pekmezi
1 çay kaşığı tuz
 
Yapılışı:
Elmalar yıkanır ve kabukları soyulur. Sap kısımları çıkartılır ve çanak şeklinde oyularak içleri boşaltılır. Harcı için  pirinç yıkanır ve süzülür. Kıyma derince bir kaba alınır ve üzerine pirinç, 1 çay kaşığı tuz eklenerek iyice harmanlanır ve elmaların içi doldurulur.Tencereye sıra sıra dizilen elmaların yarısına  gelecek kadar su eklenip biraz yumuşayıncaya kadar kaynatılır. 5 dakika kaynayan yemeğe pekmez de dökülür ve yaklaşık 10 dakika daha pişirilir.Elma Dolması servise hazırdır.