Sonuç bulunamadı...
Sonuç bulunamadı...
Nevşehir'in yöresel tatlarından Elma Dolması'nın tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler:
14 adet elma
400 gr yağsız dana kıyma
2 su bardağı pirinç
1 çay bardağı üzüm pekmezi
1 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
Elmalar yıkanır ve kabukları soyulur. Sap kısımları çıkartılır ve çanak şeklinde oyularak içleri boşaltılır. Harcı için pirinç yıkanır ve süzülür. Kıyma derince bir kaba alınır ve üzerine pirinç, 1 çay kaşığı tuz eklenerek iyice harmanlanır ve elmaların içi doldurulur.Tencereye sıra sıra dizilen elmaların yarısına gelecek kadar su eklenip biraz yumuşayıncaya kadar kaynatılır. 5 dakika kaynayan yemeğe pekmez de dökülür ve yaklaşık 10 dakika daha pişirilir.Elma Dolması servise hazırdır.