X
X

Erzincan Lokumu

23.04.2014 Çarşamba 10:19 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Erzincan'ın yöresel tatlarından Erzincan Lokumu, Mutfağım programında...

MALZEMELER:
1 yumurta
250 gram margarin
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
Aldığı kadar un

YAPILIŞI:
Oda sıcaklığındaki margarin şeker ve sıvıyağ ile krema kıvamını alana kadar yoğurulur. Diğer malzemeler eklenip kulak memesinden biraz daha sert bir hamur elde edilir. Hamur yağlanmış fırın tepsisine yayılır. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene kadar pişirilir. Ilıkken dilimlenir. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpilir.

MUTFAĞIM VİDEOLARI