X
X

Et Badı

21.04.2014 Pazartesi 11:53 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Sivas'ın yöresel tatlarından Et Badı, Mutfağım programında...

MALZEMELER:
1 su bardağı ince bulgur
2 yemek kaşığı salça
1 soğan
2 biber
2 domates
Yarım kg yağsız dana kıyma
Tuz, karabiber, pulbiber, reyhan
Maydanoz

YAPILIŞI:
Bulgur sıcak su ile ıslatılarak demlendirilir. Şişen bulgura rendelenmiş soğan, salça ve baharatlar eklenip yoğurulur. Domateslerden biri minik doğranıp tekrar yoğurulur. Et eklenip tüm malzemeyle özleşene kadar yoğurulur. Kalan domates, biberler ve maydanoz doğranıp 2 su bardağı su ile eklenip karıştırılır. Haşlanmış lahana yaprakları ya da asma yaprakları ile servis yapılır.