X
X

Et Rule tarifi

14.05.2012 Pazartesi 10:38 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Mersin'in yöresel tatlarından Et Rule'nin tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
750 gr bonfile
 
Terbiyesi için:
Soğan suyu,
1 çay bardağı süt,
½ çay bardağı sızma zeytinyağı
½ kg kıyma
2 diş taze sarımsak
3 diş sarımsak
2 paket dolmalık çam fıstık
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı pul biber
2 yemek kaşığı tereyağı
½ fincan sıvıyağ
½ fincan sıcak su
½ çay kaşığı tuz
 
Sosu için:
2 adet domates
3-4 adet defne yaprağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
4 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tereyağı
½ fincan sıvıyağ
2 su bardağı sıcak su
 
Yapılışı:
750 gram bonfile bir gece önceden soğan suyu, 1 çay bardağı süt ve yarım çay bardağı sızma zeytinyağı ile terbiye edilir. 2 paket dolmalık fıstık kavrulur. Yarım kilo kıymaya rendelenmiş 3 diş sarımsak, 1 tatlı kaşığı kimyon, yarım çay kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı pul biber ilave edilir ve yoğrulur. Bonfile dilimlerinin arasına bu kıymadan ince bir tabaka sarılır, arasına kavrulmuş fıstıklardan 1 tatlı kaşığı kadar konur. Bonfileler sarılır ve kürdanla tutturulur, 2 yemek kaşığı tereyağı, yarım fincan sıvıyağ , yarım fincan sıcak suyla etler kendini toplayıncaya kadar pişirilir, daha sonra fırına verilerek 250 derecede 20 dakika pişirilir. Sosu için; 1 tatlı kaşığı tereyağı, yarım fincan sıvıyağ, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 yemek kaşığı biber salçası, 4 diş sarımsak, defne yaprakları, 2 domates bir tencereye alınır, üzerine 2 bardak sıcak su eklenir ve pişirilir. Sos, doğrayıcıdan geçirilir ve tuzu ilave edilir. Sosu üzerinde gezdirilen Et rule, servise hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI