X
X

Etli Nohutlu Dövme Pilavı Tarifi

08.04.2014 Salı 12:37 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Adana'nın yöresel tatlarından Etli Nohutlu Dövme Pilavı tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
3 kase dövme
12 kase su
600 gram koyun kuşbaşı et
Tuz
2 su bardağı haşlanmış nohut
5-6 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı karabiber

Yapılışı:
Kuşbaşı et yıkanıp tencereye alınır. Üzerine su eklenip kaynatılır. Arada bir üzerinde oluşan kef alınır. Kaynayınca dövme ve tuz eklenir. Kaynayıp suyunu çektikten sonra haşlanmış nohut eklenir. Bir tavada tereyağı ve sıvıyağ alınıp kaynatılır. Yağ karışımı pilavın üzerine gezdirilip demlendirilir. Servis tabağına alınan pilav karabiber ile servis yapılır.


MUTFAĞIM VİDEOLARI