X
X

Fırında Pazı Sarması

07.05.2014 Çarşamba 10:10 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Mersin'in yöresel tatlarından Fırında Pazı Sarması, Mutfağım programında...

MALZEMELER:
1 demet pazı
Yarım su bardağı zeytinyağı
1.5 su bardağı pirinç
2 orta boy soğan
1 havuç
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yenibahar, tarçın, karabiber
1 çay bardağı nar ekşisi
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1/4 demet maydanoz, dereotu, nane

YAPILIŞI:
Soğan ve havuç rendelenip zeytinyağı ile kavrulur. Üzerine pirinç eklenip karıştırıldıktan sonra 1 çay bardağı sıcak su ve baharatlar eklenir. Suyunu çekene kadar pişirilir. Tencere ocaktan alınıp nar ekşisi, ince kıyılmış dereotu, maydanoz ve nane eklenip karıştırılır. Pazı yaprakları kaynar suya batırılıp soğuk suya aktarılır. Pazı yapraklarının kalın sapları kesilir.  Pazı yaprakları 2 kat üst üste yerleştirilerek dikdörtgen şekli verilir. Pazı yapraklarının üzerine önce pirinç karışımı daha sonra kaşar peyniri rendesi yayılır. Pazı yapraklarının kenarları içe çatlanarak rulo şeklinde sarılır. Rulo önce yağlı kağıda daha sonra alüminyum folyoya sarılır. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirilir. Dilimlenerek haşlanmış brokoli ve havuç ile servis yapılır.

MUTFAĞIM VİDEOLARI