X
X

Fışfış Tatlısı tarifi

07.09.2012 Cuma 10:21 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Malatya'nın yöresel tatlarından Fışfış Tatlısı'nın tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
2 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar kepekli un
Şerbeti için;
2 su bardağı şeker
2 bardak su

 
Yapılışı:
Şerbeti için; 2 bardak su 2 su bardağı şekerle kaynatılır. Bir iki taşım kaynayınca ocaktan alınıp soğumaya bırakılır. Derin bir kaba 2 yumurta kırılıp biraz çırpılır, 1 su bardağı yoğurt eklenip çırpılmaya devam edilir. Azar azar un eklenir. 1 paket kabartma tozu konulur. Kek hamurundan biraz daha koyu kıvamda bir hamur elde edene kadar un eklenip karıştırılmaya devam edilir. Tavada sıvıyağ kızdırılır. Hazırlanan hamur tatlı kaşığı yardımıyla kızgın yağın içine dökülüp  kızartılır. İki yüzü altın rengi alan hamurlar soğuk şerbetin içine atılıp, biraz bekletildikten sonra servis tabağına alınır.
 
Fışfış Tatlısı servise hazırdır.