X
X

Gazete Baklavası

21.04.2014 Monday 11:54 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Sivas'ın yöresel tatlarından Gazete Baklavası, Mutfağım programında...

MALZEMELER:
Hamur için:
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı su
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı sirke
1 yumurta sarısı
Aldığı kadar un

İç harç için:
2 su bardağı ceviz içi

Şerbet için:
3 su bardağı şeker
4 su bardağı su
Limon suyu

Üzeri için:
3 yemek kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı sıvıyağ

YAPILIŞI:
Şerbet için su ve şeker bir tencereye alınıp 10 dakika kadar kaynatılır. Limonu sıkılır. Soğumaya bırakılır. Hamur için tüm malzeme bir kaba alınıp iyice yoğurulur. Yumuşak hamur bezelere ayrılır. Un serpilerek bezeler açılır. Açılan yufkalar oklavaya genişçe sarılıp büzülür. Büzülen yufkalar temiz bir kağıt üzerine açılır. Üzerine ceviz serpilir. Aynı işlem uygulanan ikini hamur, birinci hamurun üzerine serilip ceviz içi yayılır. Alttaki kağıdın yardımıyla yufkalar önce bir tarafını, daha sonra diğer tarafını ortaya doğru yuvarlayıp, yuvarlanan kısımları üst üste bindirilir. Tek bir rulo haline getirilir. Rulo 3 parmak genişliğinde dilimlere kesilip tepsiye yerleştirilir. Üzerine eritilmiş tereyağı ile karıştırılmış sıvıyağ karışımı dökülür. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir. Sıcak baklavaya soğuk şerbet gezdirilir.