X
X

Gökçümen Hamursuzu

02.05.2014 Cuma 11:12 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Kütahya'nın yöresel tatlarından Gökçümen Hamursuzu, Mutfağım programında...

MALZEMELER:
Hamur için:
4 su bardağı un
1.5 su bardağı ılık su
Yarım paket maya
1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için:
200 gram tereyağı
1 su bardağı sıvıyağ
200 gram haşhaş

YAPILIŞI:
Hamur için un, ılık su, kabartma tozu ve tuz derin bir kaba alınıp yoğurulur. Hamur 8-9 bezeye ayrılır. Bezeler oklava ile açılır. Üzeri için tereyağı eritilip sıvıyağ ve haşhaş eklenir. İyice karıştırıldıktan sonra açılan hamurlardan birinin üzerine haşhaşlı yağ karışımından sürülür. Kenarlar ortaya katlanıp kare şeklinde kapatılır. İkinci hamur açılıp üzerine haşhaşlı karışımdan sürülüp ortasına katlanan ilk hamur yerleştirilir. Kenarlar katlanarak ortaya yerleştirilen hamurun üzeri kapatılarak kare şekli verilir. Üçüncü hamur açılıp üzerine haşhaşlı yağ karışımından sürülür. Ortasına önceki iç içe konulmuş hamur yerleştirilip kenarları kapatılır. Diğer hamurlara da aynı işlem uygulanarak bütün hamurlar iç içe yerleştirilir. Hamur yağlanmış fırın tepsisine yayılarak yerleştirilir. Üzerine haşhaşlı yağ karışımından sürülür. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirilir.

MUTFAĞIM VİDEOLARI