X
X

Gül Baklavası tarifi

14.09.2012 Cuma 09:34 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Malatya'nın yöresel tatlarından Gül Baklavası'nın tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:

300 gr. ceviz içi
4 su bardağı un
2 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı fındık yağı
1 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı su
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı yoğurt
 
Şerbeti için:
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Limon tuzu
 
Yapılışı:
Hamur için bir yoğurma kasesine yumurta kırılır ve bir çay bardağı yoğurt eklenir. Hamur harcına bir çay bardağı sıvı yağ ve su eklendikten sonra karıştırmaya başlanır. Son olarak iki su bardağı un ve bi paket kabartma tozuyla hamur yoğrulmaya başlanır. Kıvam alırken ara ara un ya da su eklenebilir. Bir tepsiye un serpilir, tepsiye alınan hamur yuvalanarak eşit parçalara kesilir. Hamur bezelerinin üstleri kurumamaları için kapatılarak dinlenmeye bırakılır.
Baklavanın şerbeti için tencereye üçer su bardağı şeker ve su alınarak kaynatılır. Baklavanın içi için 300 gr ceviz rondoda çekilir. Hamurun yapışmaması için tezgaha nişastalı un serpilir ve ilk beze açılır. Açılan hamur dört parçaya bölünür. Ceviz içleri her parçaya eşit olarak dağıtılır. iki ucundan kapatılan yufka ortadan ikiye bölünerek içe doğru sarılır. Gül şekli alan cevizli yufka tepsiye alınır.
 
Tavaya iki yemek kaşığı tuzsuz tereyağı ve 1 su bardağı fındık yağı eritilir. Kızan yağ baklavanın üzerine dökülerek fırına verilir. Kızardıktan sonra üzerine yeniden şerbeti verilerek servise hazır edilir.
 

MUTFAĞIM VİDEOLARI