X
X

Hamsi Koli

30.04.2014 Çarşamba 11:22 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Rize'nin yöresel tatlarından Hamsi Koli, Mutfağım programında...

MALZEMELER:
300 gram hamsi
2 soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
1 bağ taze soğan
Yarım bağ ıspanak
3 pırasa
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta
Yarım demet maydanoz
1 yemek kaşığı iç yağ
2 tatlı kaşığı tozşeker
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı bulgur
4 yeme kaşığı mısır unu
Pulbiber

YAPILIŞI
Ispanak, kuru soğan ve pırasa doğranır. Kılçıkları çıkartılmış hamsiler de doğranıp sebzelere eklenir. Tereyağı ve sıvıyağ bir tavaya alınıp eritildikten sonra sebzeler ve hamsiler hafifçe kavrulur. Ocaktan alınan karışıma doğranmış taze soğan, çırpılmış yumurta, kıyılmış maydanoz, iç yağ, şeker, bulgur, mısır unu, kabartma tozu, tuz ve pulbiber eklenir. Tüm malzeme birbiri ile iyice karışana kadar yoğurulur. Karışım yağlanmış fırın tepsisine yayılır. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 1 saat kadar pişirilir.