X
X

Hamsiköy Sütlaçı

15.05.2014 Perşembe 10:46 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Trabzon'un yöresel tatlarından Hamsiköy Sütlaçı, Mutfağım programında...

MALZEMELER:
1.5 litre süt
1,5 su bardağı pirinç
1,5 su bardağı şeker
Damla Sakızı

Üzeri için:
2 yumurta sarısı
Fındık

YAPILIŞI
Süt, şeker ve yıkanarak nişastasından arındırılmış pirinç tencereye alınır. Damla sakızı kırılarak eklenir. Karıştırılarak pişirilir. Koyulaşınca toprak fırın kaplarına paylaştırılır. 1 kepçe sütlacın süt kısmından ayrılıp 2 yumurta sarısı ile karıştırılır. Karışım sütlaçların üzerine paylaştırılır. Fırın tepsisine su konup önceden ısıtılmış 200 derece fırına verilir. Üzerleri kızarana kadar bekletilir. Üzerine kırılmış fındık dökülüp servis edilir.