X
X

Hamur Dolması tarifi

27.09.2012 Perşembe 17:35 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Kütahya'nın yöresel tatlarından Hamur Dolması tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
250 gr. yağsız dana kıyma
1 soğan
2 yemek kaşığı ince bulgur
Hamuru için;
Aldığı kadar un
1 yumurta
Tuz
Su
 
Sosu için;
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
 
Yapılışı:
250 gr. dana kıyma biraz sıvıyağla kavrulur, üzerine küçük küçük doğranış soğanlar eklenir. 1 tutam tuz ve karabiberle lezzetlendirilip soğumaya bırakılır.  2 yemek kaşığı ince bulgur suyla ıslatılır, kıymalı içe ilave edilir.
 
Hamuru için; elenmiş unun üzerine 1 yumurta kırılır. 1 çay kaşığı tuz serpilip azar azar suyla birlikte kulak memesi kıvamında yoğrulur. İki beyeze ayrılan hamurun ilk bezesi unlu zeminde incecik açılır.
2 parmak kalınlığında şeritlere kesilir. Her şeritin ucuna kıymalı iç yerleştirilir, üçgen üçgen muska şeklinde sarılır. Diğer bezede aynı şekilde açılıp, kesilir ve sarılır.
Derin bir tencerede su kaynatılır içine 1 tatlı kaşığı tuz eklenir. Hazırlanan dolmalar mantı gibi haşlanır. Pişen hamur dolmaları suyu süzülerek servis kabına alınır. 2 yemek kaşığı tereyağında 1 yemek kaşığı domates salçası kavrulur. Yemeğin üzerine gezdirilir.