X
X

İçli Kete

08.05.2014 Thursday 11:55 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Erzincan'ın yöresel tatlarından İçli Kete, Mutfağım programında...

MALZEMELER:
HAMURU İÇİN;
2.5 BARDAK SÜT
¼ PAKET MAYA
250 GRAM TEREYAĞI
YARIM ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
ALDIĞI KADAR UN

İÇİ İÇİN;
2.5 BARDAK UN
1 BARDAK SIVI YAĞ
1 KASE DÖVÜLMÜŞ CEVİZ
1 BARDAK TOZ ŞEKER
4 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI

ÜZERİ İÇİN;
1 YUMURTA

YAPILIŞI:
Süt ılıtılıp maya eklenir ve karıştırılır. Tereyağı eritilip ılıdıktan sonra tuz ve unla birlikte sütlü karışıma eklenir. Yumuşak bir hamur elde edilir. Mısırözü yağı ile hamurdan parçalar kopartılıp tekrar hamurla birleştirilir. Yağ bitene kadar bu işleme devam edilir. Hamurun üzeri kapatılıp 20-25 dakika mayalandırılır. Mayalanan hamur 6 bezeye ayrılıp tekrar üzeri kapatılır. 20 dakika daha bekletilir. İç harç için mısırözü yağı ve un bir tavaya alınıp unun kokusu çıkana kadar kavrulur. Soğumaya bırakılır. Diğer iç harç için ceviz içi kesme tahtası üzerinde doğranıp şekerle harmanlanır. Hamur bezeleri unla açılır. 4 yemek kaşığı tereyağı eritilip hamurların üzerine eşit miktarda yayılır. Açılan hamurlardan 3 tanesi unlu, diğer 3 tanesi şekerli cevizli hazırlanır. Açılıp yağlanan hamurların bir ucu hamurun 2/3'ünü kapatacak şekilde katlanır. Uçta boşta kalan kısım diğer tarafa katlanır. Unlu iç harç 3 eşit parçaya bölünüp hamurların üzerine yayılır. Hamur önce rulo daha sonra kol böreği şeklinde sarılır. Hamurlar elle bastırılarak yassılaştırılır. Kalan 3 hamura da cevizli harç yayılıp aynı şekil verilir. Keteler yağlanmış fırın tepsisine yerleştirilir. Üzerlerine çırpılmış yumurta sürülür. önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dakika pişirilir.