X
X

İçli Pişi

22.04.2014 Salı 10:46 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

İzmir'in yöresel tatlarından İçli Pişi, Mutfağım programında...

MALZEMELER:
Hamur için:
8 su bardağı un
2 paket kabartma tozu
2 yumurta
3 su bardağı yoğurt
2 tatlı kaşığı tuz

Kızartmak için:
Sıvıyağ
 
İç harcı için:
300 gram tulum loru
3 yemek kaşığı çörekotu
1 demet maydanoz
12 sert domates
 
YAPILIŞI:
Hamur için bütün malzemeler bir kaba alınıp karıştırılır. Elde edilen hamur yarım saat dinlendirilip 4 eşit parçaya ayrılır. Domatesler halka şeklinde dilimlenir. İç harç için lor peyniri, çörekotu ve kıyılmış maydanoz karıştırılır. Bezeler oklava ile açılır. Dilimlenmiş olan domatesler aralarla hamurun üzerine yerleştirilir. Domateslerin üzerine lor karışımından koyulur. Açılan ikinci hamurla iç malzemesi yerleşmiş olan hamurun üzeri kapatılır. Aynı işlem diğer 2 hamura da uygulanır. Bardak yardımıyla kesilip kızgın yağda kızartılır.