Malzemeler:
1 kg kuru incir
2 su bardağı ceviz
2 çay kaşığı tarçın
3 çorba kaşığı şeker
4 adet yumurta
Tereyağı
Yapılışı:
1 kg incir yıkanıp, üzerini geçecek kadar su eklenip ocakta haşlanıyor. Haşlanan incirler süzülüyor. 2 su bardağı dövülmüş cevize 2 çay kaşığı tarçın ve 3 yemek kaşığı şeker eklenip karıştırılıyor. Başka bir kaba 4 yumurta kırılıp, biraz tuz eklenip, çırpılıyor. Haşlanan incirlerin içine cevizli harçtan doldurulup, yumurtaya bulanıyor ve eritilen tereyağında kızartılıyor. Bütün incirler kızardıktan sonra bir tencereye alınıyor üzerine 3 yemek kaşığı şeker ve kaynar su ekleniyor 5 dk daha kaynattıktan sonra kaymak ve fıstıkla süsleyerek servis ediliyor.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN