X
X

İşkembe Lalanga tarifi

19.09.2012 Çarşamba 09:40 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

İzmir mutfağının çay ikramlıklarından İşkembe Lalanga tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
500 gr. işkembe
1 avuç nohut
1 su bardağı süt
1 şişe maden suyu
2 yumurta sarısı
1 soğan
2 çay kaşığı karabiber
Un
Sıvıyağ

 
Yapılışı:
500 gr. işkembe yıkanır ve iri iri doğranıp düdüklü tencereye konulur. 2-3 parçaya ayrılan soğan işkembelerin üzerine yerleştirilir. 2 çay kaşığı  karabiberle lezzetlendirilen işkembelerin üzerine çıkacak kadar sıcak su tencereye dökülür.  Akşamdan ıslatılmış 1 avuç nohut da eklenip düdüklü tencerenin kapağı kapatılır, işkembe pişmeye bırakılır. Haşlanan işkembeler kuşbaşı doğranır. İşkembenin nohutlu suyuna 1 su bardağı süt ve 1 şişe maden suyu dökülür. 2 yumurta sarısı eklenir. Üzerine boza kıvamında bir karışım elde edene kadar un eklenir.  İçine kuşbaşı işkembeler konulup karıştırılır, 2 çay kaşığı karabiber serpilir. Tavada bol sıvıyağ kızdırılır, işkembeler kaşık kaşık tavaya dökülüp iki yüzü altın rengi alana kadar kızartılır.
 
İşkembe Lalanga servise hazırdır.