X
X

Ispanak Balığı tarifi

02.10.2012 Salı 10:47 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

İzmir Urla'nın yöresel tatlarından Ispanak Balığı tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
Ispanak
 
Hamuru için:
1 adet yumurta
1 çay bardağı süt
Un
Pul biber
Karabiber
  
Sosu için:
Yoğurt
Sarımsak
Pul biber
 
Yapılışı:
Ispanaklar bütün şekilde derin bir tencerede tam pişmeden  hafifçe  haşlanır.  Yoğurma kabına alınan yumurtalar 1 çay bardağı kadar sütle  çırpılır.  Kızartma tavası yağlanır.  Üç kepçe kadar un yoğurma kabına serpilir, kaba bolca su eklenir. Hamurun katı bir kıvamı olmamalıdır. Hamura lezzet vermek için pul biber ve karabiber eklenir. Ispanaklar yarı diri halde  kaynar sudan çıkarılır. Hamur yoğrularak  kıvamını alırken biraz da tuz  eklenir. Krep hamuru kıvamına gelince, ıspanaklar hamura bulanarak  kızgın tavaya atılır. Sarımsaklı yoğurt hazırlanır. Bir kaşık tereyağı ve iki  kaşık zeytinyağında  salça eritilir, pul biber serpilerek salçalı sos hazırlanır. Sosa taze nane serpilir. Kızarıp tabağa alınan ıspanakların  üzerine sarımsaklı yoğurt ve salçalı sos dökülür.
 
Ispanak balığı servise hazırdır.