X
X

Kabak Kabuğu Kavurması tarifi

20.05.2013 Pazartesi 10:37 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Amasya'nın yöresel tatlarından Kabak Kabuğu Kavurması tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
6 adet kabak
250 gr dana kıyma
1 su bardağı pirinç
1 demet dereotu
1 demet taze nane
2 adet domates
2 adet soğan
1 baş sarımsak
 
Yapılışı:
Kabakların kabukları soyulur. Soyulan kabuklar ince uzun kesilir. Soğanlar yemeklik doğranır. Soğanlar küçük küçük kıyılmış 1 baş sarımsakla sıvı yağda kavrulur. Pembeleşen soğanlara 250 gram dana kıyma eklenir. Kıyma suyunu çekince kabak kabukları katılır. 1’er küçük demet dereotu ve nane kıyılır. Domatesler küp küp doğranıp kıymayla sotelenen kabak kabuklarına ilave edilir. Biraz daha kavrulup, 1 su bardağı yıkanıp süzülmüş pirinç atılır ve yemek harmanlanır. Kabaklar ve pirinçler pişince yemeğin üzerine kıyılan yeşillikler ilave edilir ve ocaktan alınır.
 
Kabak Kabuğu Kavurması servise hazırdır.
 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN