X
X

Kakaolu İçli Tatlı tarifi

30.10.2012 Salı 14:30 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Malatya'nın yöresel tatlarından Kakaolu İçli Tatlı tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
3 yumurta 
1 paket margarin
1 paket kabartma tozu
2 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı sıvıyağ
3 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı hindistancevizi
Aldığı kadar un

 
Şerbet için;
3 bardak şeker
3 bardak su
 
Yapılışı:
Derin bir kaba bir paket oda sıcaklığında margarin konulur. Üzerine 1 yumurta kırılır ikinci yumurtanınsa sadece sarısı ilave edilir. 2 çay bardağı pudra şekeri, 1 çay bardağı sıvıyağ ve 3 yemek kaşığı kakao konulur. Biraz un dökülüp harmanlanır. 1 paket kabartma tozu ilave edilir. Un eklenmeye devam edilerek ele yapışmayan bir kıvam alana kadar yoğrulur.
 
İçi için; hamurunda kullanılmayan yumurta akı; 1 çay bardağı pudra şekeri ve 1 su bardağı hindistanceviz ile karıştırılır (kıvamı katı olursa 1 yumurta akı daha eklenebilir)
Şerbeti için; 3 bardak şeker 3 bardak suyun içinde eritilir fakat kaynatılmaz.
Kakaolu hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alınıp avuç içinde yuvarlanır.İçli köfte gibi içi açılır ve 1 tatlı kaşığı hindistancevizli içle doldurulup kapatlır ve elde yuvarlanıp tepsiye dizilir.
 
Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında pişirilir. Fırından çıktıktan sonra biraz ılınması beklenir ve üzerine şerbeti dökülür.
 
Kakaolu İçli Tatlı servise hazırdır.