X
X

Kara Kabak Dilme

08.05.2014 Perşembe 11:53 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Erzincan'ın yöresel tatlarından Kara Kabak Dilme, Mutfağım programında...

MALZEMELER:
YARIM KARA KABAK
1 TATLI KAŞIĞI TUZ

İÇİ İÇİN;
YARIM KG DANA KIYMA
1.5 ÇAY BARDAĞI BULGUR
2 BÜYÜK BOY SOĞAN
2 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ
2 YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI
1 TATLI KAŞIĞI KİMYON
1 TATLI KAŞIĞI PUL BİBER
1 TATLI KAŞIĞI KARABİBER
1 TATLI KAŞIĞI TOZ ŞEKER
1 TATLI KAŞIĞI TUZ

YAPILIŞI:
Soğanlar ince kıyılıp tüm malzeme özleşene kadar yoğurulur. Köfteler hazırlanır. Karakabak karpuz dilimi şeklinde dilimlenir. Kabukları soyulup kare dilimlenir ve ortaları kesilir. Kabaklar bir tepsiye dizilip yumuşaması için üzerlerine tuz serpilir. 15 dakika bekletilir. Kabakların orta kısmına hazırlanan köfteler yerleştirilir. Tencereye dizilip kaynar su gezdirilir. Üzerine 1 yemek kaşığı şeker serpilir. Kaynadıktan sonra kısık ateşe alınır ve 25-30 dakika pişilir. Sarmısaklı yoğurt ile servis yapılır.