X
X

Kaşık Sapı

09.05.2014 Friday 09:55 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Bolu'nun yöresel tatlarından Kaşık Sapı, Mutfağım programında...

MALZEMELER
Hamuru için:
3 su bardağı un
1 yumurta
Su
Tuz

Üzeri için :
1 çay bardağı rendelenmiş keş
1 bardak çekilmiş ceviz
100 gr tereyağı
3 yemek kaşığı sıvıyağ

YAPILIŞI
Kaşık sapı içim un, su ve tuz karıştırılarak hamur yapılır. Yapılan hamur bezelere ayrılır ve  açılır. Kare şeklinde kesildikten sonra kare hamurlar bir kaşığın sapına sarılarak şekil verilir. Hamurlar kaynar suda haşlanıp süzülür. Hamurlar servis tabağına alınıp aralarına ceviz ve keş karışımı konulur. Üzerine tereyağında kavruluş keş ve ceviz  dökülür.