X
X

Kavurmalı Pırasa tarifi

15.02.2012 Wednesday 11:46 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Gümüşhane'nin yöresel tatlarından Kavurmalı Pırasa'nın tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 kg pırasa 300 gr kavurma
1 çay bardağı pilavlık bulgur
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı acı biber salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı pulbiber
 
Yapılışı:
Kuru soğan yemeklik doğranır. Tencereye,  tereyağı ile biraz da sıvıyağ konur ve soğanlar pembeleşene kadar kavrulur. Üzerine bulgur, domates ve biber salçası eklenerek kavrulmaya devam edilir. Temizlenip yıkanmış pırasalar dilimlenir. Kavurma ve pırasa da tencereye ilave edilir ve üzerine 1 tatlı kaşığı tuz (arzuya göre) ve 1 çay kaşığı pul biber atıldıktan sonra üzerini geçmeyecek kadar sıcak su eklenir ve pişirilir.Kavurmalı Pırasa servise hazırıdır.